Polityka prywatności

Polityka prywatności i pliki cookies

Regulamin określający zasady korzystania ze strony https://www.lalafoto.pl oraz kontaktu.

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez: https://www.lalafoto.pl/
  2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informuję, iż właścicielem i administratorem Twoich danych osobowych jest Joanna Korba, prowadząca działalność gospodarczą jako LALA FOTO Joanna Korba, z siedzibą w Libiążu (32-590), ul. Gen. Sikorskiego 5, wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, posługująca się numerem NIP 628-218-56-33
  3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    • poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz “ciasteczka”].
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.

Przetwarzanie danych osobowych

  1. Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest Joanna Korba
  2. Dane osobowe Użytkowników będą zbierane w celu:
    • Obsługi wiadomości wysłanej na kontaktowy adres e-mail bezpośrednio lub przy użyciu jakiegokolwiek formularza kontaktowego znajdującego się na stronie. Do tych informacji należy przede wszystkim imię, nazwisko, adres e-mail Użytkownika, oraz, opcjonalnie, inne dane, które mogą być podane w treści wiadomości. Podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
    • Obsługi zamówienia złożonego przez internet. Do tych informacji należą dane Użytkownika takie jak: imię, nazwisko, adres rozliczeniowy, adres e-mail, opcjonalnie numer telefonu, nazwa firmy, adres siedziby firmy, NIP, dane osoby kontaktowej w firmie. Dane przekazane w związku z zamówieniem, przetwarzane są w celu realizacji zamówienia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), wystawienia faktury (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), uwzględnienia faktury w dokumentacji księgowej (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) oraz w celach archiwalnych i statystycznych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
  3. RODO przyznaje Ci następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych [art. 16 – 21 RODO]:
    • prawo dostępu do danych osobowych,
    • prawo do sprostowania danych osobowych,
    • prawo do usunięcia danych osobowych,
    • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
    • prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
    • prawo do przenoszenia danych,
    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych),
    • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś.
  4. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.
  5. Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:
    a) Biuro Podatkowe Traders – Piłsudskiego 2a, 32-590 Libiąż – w celu korzystania z usług księgowych, które wiążą się z przetwarzaniem danych,

Wszystkie podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

  1. Cele i czynności przetwarzania:
Kontakt e-mailowy:

Kontaktując się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej, w tym również przesyłając zapytanie poprzez formularz kontaktowy, przekazywany jest adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. Ponadto, w treści wiadomości można dobrowolnie zawrzeć inne dane osobowe.

W tym przypadku, dane są przetwarzane w celu kontaktu, a podstawą przetwarzania jest zgoda wynikające z zainicjowania kontaktu (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (art. 6 ust. 1 lit. c RODO). Treść korespondencji może podlegać archiwizacji i nie jesteśmy w stanie jednoznacznie określić, kiedy zostanie usunięta.

Ciasteczka

  1. Serwis korzysta z następujących narzędzi zewnętrznych, które zbierają dane przez pliki cookies:
  2. Google Analytics, który zbiera informacje na temat odwiedzin Użytkowników strony. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

2. Osadzone treści z innych witryn:

  1. Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby Użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.
  2. Witryny mogą zbierać informacje o Użytkowniku, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli Użytkownik posiada konto i jest zalogowany w tamtej witrynie.

3. Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera. Logi obejmują m.in. adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu identyfikacji. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Jeśli masz pytania dotyczące polityki prywatności możesz je kierować bezpośrednio do administratora strony na adres: kontakt@lalafoto.pl